" Glasba je posrednica med duhovnim in stvarnim življenjem."

Ludwig Achim von Arnim

22
nov
2017

DVS BODEČA NEŽA ZAČENJA Z ODPRTO VAJO NOV PROJEKT

: Bodeča Neža

Znan je rek, ki pravi, da je najboljši učitelji ta, ki zna navdihovati. To nedvomno vedo tudi dekleta Dekliške vokalne skupine Bodeča Neža, ki so si, s svojo dirigentko Matejo Černic, zamislile prav poseben izobraževalni koncept, ki jih bo spremljal skozi celo sezono 2017/2018.

Pri projektu, ki je bil s strani italijasnke zborovske zveze USCI (Unione Società Corali del FVG) dežele Furlanije Julijske Krajine deležen velikega odobravanja in  finančne podpore,  bo DVS Bodeča Neža priredila sklop odprtih vaj, ki jih bodo vodili  vrhunski dirigenti. Posredovano znanje, pa ne bodo obdržale le zase, saj bodo srečanja odprtega tipa in se jih bo lahko brezplačno udeležil vsak, ki želi razširiti svoje zborovsko znanje, tako pevci, kot učitelji, profesorji in dirigenti.

V soboto 25. 11. 2017 bo na vrsti prva odprta vaja, ki jo bo vodil priznani dirigent Stojan Kuret. Z gostujočim dirigentom bodo dekleta spoznavala drugačen dirigentski pristop in predelovala del repertoarja, predvsem dela iz obdobja renesanse in romantike, za katerega velja maestro Kuret za eno večjih avtoritet na slovenskem. Vaja bo v prostorih Kulturnega doma Jožef Češčut v Sovodnjah ob Soči   od 17.30 do 21.30. Za več informacij nam lahko pišete na email naslov bodeca_neza@yahoo.it ali pokličete na +39 3467671257.

Do meseca aprila bodo na vrsti še tri odprte vaje s priznanimi dirigenti. Naj vam med zvenečimi imeni razkrijemo le eno. S Poljske bo meseca februarja prišla v goste profesorica gregorijanskega korala Susi Ferfoglia, ki poučuje na univerzi Uniwersytet Papieski Jana Pawła II, je pa izvorno iz Doberdoba in se bo med njenim workshopom pa bo poglobila tudi tehnično in teoretično plat gregorijanskega petja. To bo med štirimi popoldnevi nedvomno najbolj specifično a gotovo tudi posebno doživetje.

Med obširnim projektom bo zbor predeloval repertoar iz časovno zelo oddaljenih obdobij, kar od pevca zahteva veliko znanja in tehnične fleksibilnosti. Nedvomno bo soudeleženim najbolj zanimivo prav specifično znanje o raznih obdobjih in skladateljih, ki ga bo vsak dirigent prispeval. Projekt, ki vsebuje tudi sklop ur vokalne tehnike, se bo predvidoma zaključil maja meseca.

08 jul

Grad sv. Justa

Trst

21:00

04 jun

Kulturni center Lojze Bratuž

Gorica

19:30

23 apr

Palača Lantieri

Gorica

20:30