Slovenščina Italiano English

" Slikar bo svojo sliko narisal na platnu. Glasbenik pa sliko riše na tišini."

Leopold Stokowski

Novice

14
jul
2018

GREGORIJANSKI KORAL: TEČAJ IN KONCERT

avtor: Bodeča Neža

Med projekti, ki jih je DVS Bodeča Neža letos uresničila v letošnji bogati pevski sezoni, ima posebno mesto mojstrski tečaj o gregorijanskem koralu, ki je potekal letos marca. Projekt je nastal v sodelovanju s Prosvetnim društvom Vrh Sv. Mihaela, Združenjem cerkvenih pevskih zborov in italijanskim zborovskim združenjem USCI Furlanije Julijske krajine. Z mojstrskim tečajem o gregorijanskem koralu so pevke odkrivale osnove te stare pevske zvrsti ob strokovnem vodstvu docentke na Papeški Univerzi Janeza Pavla II. v Krakovu, s. dr. Susi Ferfoglia, sicer po rodu iz Doberdoba. 

Tečaj gregorijanskega korala z dr. Susi Ferfoglia se bo nadaljeval ta teden: pevke bodo od ponedeljka 16. 7. do četrtka 19. 7. vadile v župnišču v Štandrežu med 9. in 12. uro ter med 16. in 21.uro. Tečaj je odprt tudi poslušalcem. Za podrobnejše informacije lahko pokličete na +39 3661861902 (Giulia). 

V petek 20.7. ob 20.30 v stolnici sv. Hilarija in Tacijana se bodo pevke prvič predstavile svoji publiki s programom, ki so ga pripravile na tečaju. Ob petju DVS Bodeča Neža in moške vokalne skupine boste lahko prisluhnili tudi orgelski improvizaciji tržaškega stolnega organista Riccarda Cossija. 

Koncerti

20 jul

Stolnica sv. Hilarija in Tacijana

Gorica, Italija

ob 20:30

21 jun

Cerkev sv. Martina

Sovodnje, Italija

ob 20:30

05 maj

Kulturni Dom Jožef Češčut

Sovodnje, Italija

ob 20:30

OSTALI KONCERTI

Zgoščenka

Rad bi CD! klikni tukaj