" Pisati o glasbi je tako kot plesati o arhitekturi - zelo neumno bi bilo sploh poskušati."

Elvis Costello

14
jul
2018

GREGORIJANSKI KORAL: TEČAJ IN KONCERT

: Bodeča Neža

Med projekti, ki jih je DVS Bodeča Neža letos uresničila v letošnji bogati pevski sezoni, ima posebno mesto mojstrski tečaj o gregorijanskem koralu, ki je potekal letos marca. Projekt je nastal v sodelovanju s Prosvetnim društvom Vrh Sv. Mihaela, Združenjem cerkvenih pevskih zborov in italijanskim zborovskim združenjem USCI Furlanije Julijske krajine. Z mojstrskim tečajem o gregorijanskem koralu so pevke odkrivale osnove te stare pevske zvrsti ob strokovnem vodstvu docentke na Papeški Univerzi Janeza Pavla II. v Krakovu, s. dr. Susi Ferfoglia, sicer po rodu iz Doberdoba. 

Tečaj gregorijanskega korala z dr. Susi Ferfoglia se bo nadaljeval ta teden: pevke bodo od ponedeljka 16. 7. do četrtka 19. 7. vadile v župnišču v Štandrežu med 9. in 12. uro ter med 16. in 21.uro. Tečaj je odprt tudi poslušalcem. Za podrobnejše informacije lahko pokličete na +39 3661861902 (Giulia). 

V petek 20.7. ob 20.30 v stolnici sv. Hilarija in Tacijana se bodo pevke prvič predstavile svoji publiki s programom, ki so ga pripravile na tečaju. Ob petju DVS Bodeča Neža in moške vokalne skupine boste lahko prisluhnili tudi orgelski improvizaciji tržaškega stolnega organista Riccarda Cossija. 

08 jul

Grad sv. Justa

Trst

21:00

04 jun

Kulturni center Lojze Bratuž

Gorica

19:30

23 apr

Palača Lantieri

Gorica

20:30