Slovenščina Italiano English

" Iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca."

William Shakespeare

Marja Feinig

zborovodkinja med 2003 in 2007

Marja Feinig, doma iz avstrijske Koroške, se z glasbo ukvarja od mladih nog. Leta 1987  je diplomirala na  pedagoški smeri za pouk kitare na Konservatoriju za glasbo v Celovcu (Avstrija), leta 1989 pa je na Orff Institutu Salzburg zaključila dvoletni študij pedagoške smeri Visoke šole, ki deluje v okviru Mozarteuma.  

Nekaj let je poučevala predšolsko glasbeno vzgojo in kitaro na raznih podružnicah Slovenske glasbene šole na Koroškem ter v Dvojezični Mohorjevi ljudski šoli v Celovcu. Od leta 1991 poučuje kitaro in predšolsko glasbeno vzgojo na SCGV Emil Komel v Gorici. Občasno sodeluje pri različnih glasbeno- pedagoških projektih v vrtcih.

Leta 1996 je prevzela vodstvo otroškega pevskega zbora P.D. Vrh sv. Mihaela. Pod njenim vodstvom je zbor številčno in kakovostno rastel. Leta 2002 so tako starejše pevke postopoma začele nastopati tudi samostojno. Že leta 2003 je bila tako ustanovljena Mladinska vokalna skupina P.D. Vrh sv. Mihaela, ki jo je Feinigova vodila do leta 2006. Ob svojem nastanku je skupina štela 7 pevk, starih od 8 do 13 let. Skupina je redno nastopala na krajevnih prireditvah (Ceciljanka in Sovodenjska poje), občasno gostovala pri drugih slovenskih društvih ter tekmovala na Zlatih grlih. Na tem tekmovanju so dekleta 2006 dosegla zlato priznanje. Posvečala se je predvsem slovenski ljudski in umetni pesmi in ob natančnem delu razvila suvereno tehnično pripravljenost, ki sta jo odlikovali predvsem dobra intonacija ter prepričljiv in muzikalno dovršen nastop.

Danes nadaljuje svojo poklicno pot na SCGV Emil Komel ter vodi zbor Ladja v Devinu.

Koncerti

10 mar

Katedrala Santa Maria Annunziata

Videm, Italija

ob 17:00

20 feb

Uršulinska cerkev sv.Trojice

Ljubljana, Slovenija

ob 19:30

10 nov

Konservatorij Egidio Romualdo Duni

Matera, Italija

ob 15:00

OSTALI KONCERTI

Zgoščenka

Rad bi CD! klikni tukaj