Slovenščina Italiano English

" Iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca."

William Shakespeare

Novice

04
feb
2018

MOJSTRSKI TEČAJ GREGORIJANSKEGA KORALA

avtor: Bodeča Neža

Dekliška vokalna skupina Bodeča Neža v sodelovanju s Prosvetnim društvom Vrh Sv. Mihaela, Združenjem cerkvenih pevskih zborov in italijanskim zborovskim združenjem USCI Furlanije Julijske krajine prireja v letošnji sezoni sklop odprtih vaj z vrhunskimi zborovskimi mojstri. 

Potem ko so na prvem srečanju pevke gostile priznanega slovenskega dirigenta Stojana Kureta, v začetku marca vabijo na trodnevni mojstrski tečaj gregorijanskega korala. V goste tokrat s Poljske prihaja s. dr. Susi Ferfoglia, po rodu iz Doberdoba, docentka na Papeški Univerzi Janeza Pavla II. v Krakovu, kjer od leta 2005 poučuje orgle in gregorijanski koral. 

Tečaj, ki bo potekal od petka 2. marca do nedelje 4. marca v prostorih doma Franca Močnika in v bližnji cerkvi Sv. Ivana v Gorici, bodo sestavljala predavanja, na katerih bo predavateljica osvetlila teoretično plat obravnavane teme, ter pevske vaje z DVS Bodeča Neža. DVS Bodeča Neža ponuja ženskim posljušateljicam tudi možnost aktivnega sodelovanja na vajah gregorijanskega korala. Cena trodnevnega strokovnega tečaja znaša 100€, za študente 80€, možna je tudi dnevna prijava (cena bo v tem primeru prilagojena). 

Natačni urniki vaj in predavanj bodo v kratkem objavljeni na naši spletni strani v sekciji Koncerti, več informacij pa lahko dobite tudi, če pokličete na +39 3467671257 (Lucija).  Iz organizacijskih razlogov je vpis na tečaj obvezen, vpišete se lahko do 23. februarja 2018, preko maila bodeca_neza@yahoo.it

Koncerti

23 nov

Kulturni dom

Branik, Slovenija

ob 20:30

03 nov

Palazzo Vivante

Trst, Italija

ob 18:00

21 sep

Kulturni Center Lojze Bratuž, Drevored XX septembra 85, 34170, Gorica

Gorica, Italija

ob 20:30

OSTALI KONCERTI

Zgoščenka

Rad bi CD! klikni tukaj